Pulpety z indyka gotowane na parze. Jak zrobić lekkostrawny obiad?

pulpety z indyka na parze

Pulpety z indyka gotowane na parze to jedno z naszych sprawdzonych pomysłów na pyszny i lekkostrawny obiad. Przygotowaliśmy je w parowarze marki Philips.

Jak zrobić pulpety z indyka gotowane na parze?

Kiedy szukamy smacznych przepisów na lekkostrawny obiad, to jednym z naszych ulubionych są pyszne, delikatne pulpeciki. Podaliśmy je dzisiaj na aksamitnym purée z selera. Dzięki temu, że do wnętrza naszych pulpecików włożyliśmy również dynię, to staje się idealną potrawą dla niejadków. Przemycamy dodatkową porcję warzyw i witamin!

Do przepisu na ppulpety z indyka gotowane na parze wykorzystaliśmy dynię hokkaido. Bohaterka naszego dzisiejszego przepisu jest mniejsza od tradycyjnej dynii. Ponadto, ma bardzo intensywny  żółty kolor i twardą skórkę. Ten rodzaj dyni jest bogaty m.in. w karoten, witaminy z grupy B, potas, żelazo oraz magnez.

Jak sama widzisz – dynia hokkaido ma wiele zalet, dlatego warto wprowadzić ją do domowego menu. Na jej bazie możesz przygotować m.in. pyszne zupy w postaci kremu, słodkie tarty, jak pulpety. Przechodzimy do przepisu! Jak zrobić pulpety z indyka gotowane na parze? Wykonanie, składniki i czas gotowania poniżej.

Zobacz także: Tarta ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×