Kategorie Ovi SmartPrzekąskiPrzepisy

Bułeczki drożdżowe na 4 sposoby

Dziś pokażemy Ci jak przygotować domowe bułeczki drożdżowe na 4 ciekawe sposoby. Nie tylko świetnie smakują, ale i genialnie się prezentują 😍

Nasze bułeczki drożdżowe upiekliśmy w OVI SMART marki Philips.

Zobacz także: Pieczone skrzydełka w ziołowej marynacie

Bułeczki drożdżowe z masłem czosnkowym10
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Bułeczki drożdżowe z masłem czosnkowym
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje szt
Ciasto na bułeczki
Masło czosnkowe
Dodatki

Sposób przygotowania:

  1. W dużej misce połącz ze sobą mąkę i suszone drożdże.
    W dużej misce połącz ze sobą mąkę i suszone drożdże.
  2. Następnie dodaj: ciepłe mleko, masło, cukier i sól. Zagnieć na ciasto i na samym końcu dodaj dwa jajka.
    Następnie dodaj: ciepłe mleko, masło, cukier i sól. Zagnieć na ciasto i na samym końcu dodaj dwa jajka.
  3. Teraz podziel ciasto drożdżowe na 4 części. Z pierwszej części stwórz 6 elementów i połącz je u góry. Podziel je na dwie części, po czym zacznij zwijać do środka najdalsze elementy, uzyskując idealną plecionkę.
    Teraz podziel ciasto drożdżowe na 4 części. Z pierwszej części stwórz 6 elementów i połącz je u góry. Podziel je na dwie części, po czym zacznij zwijać do środka najdalsze elementy, uzyskując idealną plecionkę.
  4. Z drugiej części ciasta stwórz małe supełki.
    Z drugiej części ciasta stwórz małe supełki.
  5. Czas na plecionkę. Z 4 elementów stwórz przeplatany kwadrat, po czym zwiń naprzemian wystające końcówki. Części, które będą wystawać po złożeniu ciasta, schowaj pod spód.
    Czas na plecionkę. Z 4 elementów stwórz przeplatany kwadrat, po czym zwiń naprzemian wystające końcówki. Części, które będą wystawać po złożeniu ciasta, schowaj pod spód.
  6. I na koniec z 3 elementów stwórz prosty warkocz. Przygotowane bułeczki wstaw do Ovi do wyrośnięcia (temp. 40 stopni Celsjusza, 10 minut).
    I na koniec z 3 elementów stwórz prosty warkocz. Przygotowane bułeczki wstaw do Ovi do wyrośnięcia (temp. 40 stopni Celsjusza, 10 minut).
  7. W międzyczasie przygotuj masło czosnkowe. W tym celu połącz: roztopione masło, czosnek, natkę pietruszki i sól.
    W międzyczasie przygotuj masło czosnkowe. W tym celu połącz: roztopione masło, czosnek, natkę pietruszki i sól.
  8. Rozprowadź masło czosnkowe na wyrośniętych bułeczkach. Nie zapomnij również o parmezanie. Piecz je w Ovi przez 15 minut, temp. 160 stopni Celsjusza.
    Rozprowadź masło czosnkowe na wyrośniętych bułeczkach. Nie zapomnij również o parmezanie. Piecz je w Ovi przez 15 minut, temp. 160 stopni Celsjusza.
  9. Smacznego!
    Smacznego!
Drożdżowe bułeczki na 4 sposoby 🍞

Drożdżowe bułeczki domowej roboty totalnie skradły nasze serca 😍 Nie dość, że świetnie smakują, to jeszcze możesz przygotować je na 4 ciekawe sposoby 👍SPRZĘT ➡️ Philips Ovi Smart ➡️ https://pysznosci.co/2AD60uyPRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/301015

Opublikowany przez Pyszności Piątek, 31 lipca 2020
301015