Ciasto truskawkowe na waflu

ciasto truskawkowe na waflu

Ciasto truskawkowe na waflu to idealny pomysł na wakacyjny deser. Kiedy je serwujemy, nasi goście zawsze proszą o dokładkę. Co więcej, jego przygotowanie jest mega proste. Czego chcieć więcej?

Zobacz także: Ciasto pianka z truskawkami

Ciasto truskawkowe na waflu8-9
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Ciasto truskawkowe na waflu
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Pierwsza warstwa
Druga warstwa

Sposób przygotowania:

  1. Rozpuść galaretki we wrzątku. Następnie zmiksuj ją z mlekiem skondensowanym.
    Rozpuść galaretki we wrzątku. Następnie zmiksuj ją z mlekiem skondensowanym.
  2. Jako kolejny składnik dodaj świeże truskawki (podzielone na mniejsze kawałki). Dokładnie wymieszaj.
    Jako kolejny składnik dodaj świeże truskawki (podzielone na mniejsze kawałki). Dokładnie wymieszaj.
  3. Na spodzie formy do pieczenia umieść arkusz wafla. Następnie dodaj miks z truskawkami. Ciasto wstaw do lodówki na godzinę.
    Na spodzie formy do pieczenia umieść arkusz wafla. Następnie dodaj miks z truskawkami. Ciasto wstaw do lodówki na godzinę.
  4. W międzyczasie przygotuj drugą warstwę. Tym razem zmiksuj śmietankę, cukier puder oraz serek mascarpone. Na koniec dodaj do mieszanki rozpuszczoną i ostudzoną galaretkę krystaliczną.
    W międzyczasie przygotuj drugą warstwę. Tym razem zmiksuj śmietankę, cukier puder oraz serek mascarpone. Na koniec dodaj do mieszanki rozpuszczoną i ostudzoną galaretkę krystaliczną.
  5. Mieszankę przełóż do formy i chłodź przez kolejną godzinę.
    Mieszankę przełóż do formy i chłodź przez kolejną godzinę.
  6. Gotowe ciasto udekoruj owocami i miętą. Smacznego!
    Gotowe ciasto udekoruj owocami i miętą. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×