Kategorie Przekąski

Bagietka faszerowana pysznym farszem z mięsa mielonego

Jeżeli szukasz ciekawej przekąski, to znajdujesz się w idealnym miejscu. W tym artykule chciałabym zaprezentować ci bardzo ciekawy przepis na bagietkę faszerowaną pysznym farszem z mięsa mielonego. Ale to nie wszystko! Polana jest pyszną czosnkową polewą oraz posypana startym żółtym serem.

Mmm, brzmi świetnie prawda? Nie traćmy więc czasu i jak najszybciej zabierzmy się do pracy.

Przepis znajdziesz poniżej.

Bagietka faszerowana pysznym farszem z mięsa mielonego
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Bagietka faszerowana pysznym farszem z mięsa mielonego
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej olej na patelni, a następnie wrzuć na niego cebulę i 4 wyciśnięte ząbki czosnku. Podgrzewaj przez minutę, a następnie dodaj mięso mielone i rozdrobnij je. Kiedy mięso się podsmaży dodaj chilli, kolendrę, kminek i mąkę pszenną. Dobrze wymieszaj, a następnie dodaj bulion. Kiedy się zagotuje, dodaj pomidory, czarną fasolę, przecier pomidorowy, oregano i sól. Dokładnie wymieszaj. Dodaj liść laurowy i przykryj patelnię pokrywką. Gotuj przez 45 minut. Po 45 minutach wyjmij liść laurowy i zdejmij patelnię z ognia.
    Rozgrzej olej na patelni, a następnie wrzuć na niego cebulę i 4 wyciśnięte ząbki czosnku. Podgrzewaj przez minutę, a następnie dodaj mięso mielone i rozdrobnij je. Kiedy mięso się podsmaży dodaj chilli, kolendrę, kminek i mąkę pszenną. Dobrze wymieszaj, a następnie dodaj bulion. Kiedy się zagotuje, dodaj pomidory, czarną fasolę, przecier pomidorowy, oregano i sól. Dokładnie wymieszaj. Dodaj liść laurowy i przykryj patelnię pokrywką. Gotuj przez 45 minut. Po 45 minutach wyjmij liść laurowy i zdejmij patelnię z ognia.
  2. Pokrój bagietkę na kawałki i wydrąż środek każdego z nich.
    Pokrój bagietkę na kawałki i wydrąż środek każdego z nich.
  3. Za pomocą łyżki nałóż wcześniej przygotowany farsz do wydrążonych kawałków bagietki.
    Za pomocą łyżki nałóż wcześniej przygotowany farsz do wydrążonych kawałków bagietki.
  4. Ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
    Ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  5. Do miski włóż roztopione masło, 2 wyciśnięte ząbki czosnku i pietruszkę. Dokładnie wymieszaj.
    Do miski włóż roztopione masło, 2 wyciśnięte ząbki czosnku i pietruszkę. Dokładnie wymieszaj.
  6. Za pomocą pędzelka nasmaruj kawałki bagietki przygotowaną polewą. Następnie włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C. Piecz przez 10 minut.
    Za pomocą pędzelka nasmaruj kawałki bagietki przygotowaną polewą. Następnie włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C. Piecz przez 10 minut.
  7. Po 10 minutach wyjmij gotowe danie z piekarnika.
    Po 10 minutach wyjmij gotowe danie z piekarnika.
  8. Smacznego!
Bagietka faszerowana pysznym farszem z mięsa mielonego
127442