Wirtualna Polska

Miodowe ciasto z rumem

Miodowe ciasto z rumem

Słodkości nigdy za wiele, a zwłaszcza w genialnym wydaniu jak nasze ciasto z uroczymi pszczółkami. O tak, takiej propozycji nie można powiedzieć nie 🙂

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Miodowe ciasto z rumem12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Miodowe ciasto z rumem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Plaster miodu
Pszczółki
Ciasto
Masa
Nasączenie
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Sposób przygotowania:

  1. Aby przygotować plastry miodu, na spodzie formy do pieczenia ułóż folię bąbelkową. Następnie rozlej na niej roztopione karmelki i wstaw do lodówki.
    Aby przygotować plastry miodu, na spodzie formy do pieczenia ułóż folię bąbelkową. Następnie rozlej na niej roztopione karmelki i wstaw do lodówki.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Czas przygotować urocze pszczółki przy pomocy białej i gorzkiej czekolady w płynnej postaci oraz płatków migdałów. Pszczółki również wstaw do lodówki.
    Czas przygotować urocze pszczółki przy pomocy białej i gorzkiej czekolady w płynnej postaci oraz płatków migdałów. Pszczółki również wstaw do lodówki.
  3. W garnku połącz cukier i miód. Po chwili dodaj mleko oraz ciemny rum oraz masło. Pamiętaj także o proszku do pieczenia.
    W garnku połącz cukier i miód. Po chwili dodaj mleko oraz ciemny rum oraz masło. Pamiętaj także o proszku do pieczenia.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Powstałą mieszankę połącz z mąką pszenną. Nie zapomnij również dodać 2 jajek.
    Powstałą mieszankę połącz z mąką pszenną. Nie zapomnij również dodać 2 jajek.
  5. Ciasto podziel na kilka kawałków i rozwałkuj. Następnie przełóż do formy i piecz przez 6 minut w piekarniku (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Ciasto podziel na kilka kawałków i rozwałkuj. Następnie przełóż do formy i piecz przez 6 minut w piekarniku (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. W międzyczasie przygotuj masę, łącząc miękkie masło i masę kajmakową. Na koniec dodaj również płatki migdałów i wymieszaj przy pomocy łyżki.
    W międzyczasie przygotuj masę, łącząc miękkie masło i masę kajmakową. Na koniec dodaj również płatki migdałów i wymieszaj przy pomocy łyżki.
  7. Każdy kawałek ciasta nasącz rumem i rozprowadź na wierzchu przygotowaną wcześniej masę. Powtórz ten proces kilka razy. Nie zapomnij rozprowadzić masy również na bokach wypieku. Wstaw do lodówki na całą noc.
    Każdy kawałek ciasta nasącz rumem i rozprowadź na wierzchu przygotowaną wcześniej masę. Powtórz ten proces kilka razy. Nie zapomnij rozprowadzić masy również na bokach wypieku. Wstaw do lodówki na całą noc.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  8. Przed podaniem udekoruj przy pomocy plastra miodu i czekoladowych pszczółek.
    Przed podaniem udekoruj przy pomocy plastra miodu i czekoladowych pszczółek.
  9. Smacznego!
    Smacznego!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×