PrzepisObiadowe sakiewki ze schabu z pieczarkowym farszem

Obiadowe sakiewki ze schabu z pieczarkowym farszem

Obiadowe sakiewki ze schabu z pieczarkowym farszem
Pyszności
23.10.2019 17:00, aktualizacja: 07.09.2020 21:13

Nie masz pomysłu na ciekawy obiad? Sakiewki ze schabu z pieczarkowym farszem sprawdzą się w tej roli doskonale ?

Składniki:

  1. 6 szt. plastry schabu
  2. 1 szt. cebula
  3. 2-3 szt. gałązki tymianku
  4. 2 ząbki czosnek
  5. 400 g pieczarki
  6. 1 szt. papryka czerwona
  7. 1 łyżka koncentrat pomidorowy
  8. 1 szkl. bulion drobiowo-warzywny
  9. 1/2 szkl. śmietanka 18%
  10. 1 łyżeczka sól z podziałem na pół
  11. 1 łyżeczka pieprz z podziałem na pół
  12. 2 łyżki masło

Sposób przygotowania:

1. Rozbij plastry schabu przy pomocy tłuczka do mięsa.

Obraz

2. Na patelni połącz ze sobą: cebulę, czerwoną paprykę oraz pieczarki.

Obraz

3. Jako kolejne składniki dodaj: koncentrat pomidorowy, posiekaną drobno pietruszkę, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.

Obraz

4. Każdy kawałek schabu dopraw solą, pieprzem i czosnkiem. Na środku umieść wcześniej przygotowany farsz.

Obraz

5. Zrób z mięsa sakiewkę i zwiąż u góry przy pomocy sznurka wędliniarskiego.

Obraz

6. Podsmaż sakiewki ze schabu na maśle. Nie zapomnij dodać gałązek tymianku.

Obraz

7. Po kilku minutach usuń z patelni masło i tymianek. Do sakiewek dodaj bulion i duś pod przykryciem przez 15-20 minut.

Obraz

8. Czas na śmietankę. Delikatnie połącz ją z bulionem i zredukuj sos. I to wszystko! Smacznego ?

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także