PrzepisObiadPaprykowe naleśniki z kurczakiem

Paprykowe naleśniki z kurczakiem

Paprykowe naleśniki z kurczakiem
Pyszności
12.09.2020 17:00, aktualizacja: 26.09.2023 13:06

Naleśniki z kurczakiem przeszły dziś w naszej kuchni prawdziwą metamorfozę. Nie dość, że nabrały pięknych rumieńców, to jeszcze ukryliśmy w nich kolorowe składniki. To był strzał w 10 👍

W przygotowaniu idealnego ciasta na naleśniki pomógł nam blender próżniowy marki Philips.

Składniki:

Naleśniki

  1. 3 szt. jajka
  2. 200 g mąka pszenna
  3. 300 ml mleko
  4. 1/3 szkl. olej roślinny
  5. 1 szt. czerwona papryka
  6. 1 łyżeczka sól

Farsz

  1. 400 g kukurydza
  2. 300 g pomidorki koktajlowe
  3. 1/3 szkl. natka pietruszki posiekana
  4. 8 szt. ser żółty plastry
  5. 1/2 łyżeczki pieprz
  6. 2 szt. filety z kuczaka
  7. 1 łyżeczka sól
  8. 200 g śmietana 18% gęsta
  9. 1 łyżeczka słodka papryka

Sposób przygotowania:

1. Podziel filet z kurczaka na dwie części. Następnie dopraw do smaku solą, pieprzem i słodką papryką.

Obraz

2. Tak przygotowanego kurczaka podsmaż z każdej strony na rozgrzanej patelni.

Obraz

3. Czas przygotować ciasto na naleśniki w ciekawym kolorze. W szybki i prosty sposób zrobisz to przy pomocy blendera próżniowego. Wystarczy, że zmiksujesz w urządzeniu: jajka, mleko, olej roślinny, mąkę pszenną, czerwoną paprykę i sól.

Obraz

4. Z powstałej mieszanki usmaż naleśniki.

Obraz

5. Następnie połącz w dużej misce: podsmażonego i poszarpanego kurczaka, śmietanę, kukurydzę, natkę pietruszki oraz pomidorki koktajlowe. Umieść mieszankę na środku naleśnika i zwiń boki do środka.

Obraz

6. Następnie przełóż naleśniki do formy do pieczenia. Na wierzchu ułóż plastry żółtego sera i wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

7. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także