Pizza warkocz z wołowiną

Tradycyjny format pizzy trochę się nam przejadł, dlatego postanowiliśmy go podrasować ? Oto co nam wyszło ?

Pizza warkocz z wołowiną8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pizza warkocz z wołowiną
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Ciasto na pizzę
Farsz

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj ciasto na pizzę i odstaw na 40 minut do wyrośnięcia. W międzyczasie podsmaż na patelni wołowinę.
    Przygotuj ciasto na pizzę i odstaw na 40 minut do wyrośnięcia. W międzyczasie podsmaż na patelni wołowinę.
  2. Następnie na tej samej patelni połącz cebulę, paprykę oraz pieczarki.
    Następnie na tej samej patelni połącz cebulę, paprykę oraz pieczarki.
  3. Jako kolejne składniki dodaj podsmażoną wołowinę, pieprz, sól oraz czosnek granulowany.
    Jako kolejne składniki dodaj podsmażoną wołowinę, pieprz, sól oraz czosnek granulowany.
  4. Podziel ciasto na trzy części (jak na zdjęciu poniżej). Na każdym kawałku umieść farsz. Następnie zwiń.
    Podziel ciasto na trzy części (jak na zdjęciu poniżej). Na każdym kawałku umieść farsz. Następnie zwiń.
  5. Z trzech kawałków zrób warkocz.
    Z trzech kawałków zrób warkocz.
  6. Przełóż na formę do pieczenia i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Wstaw do piekarnika na 10 minut (temp. 220 stopni Celsjusza)
    Przełóż na formę do pieczenia i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Wstaw do piekarnika na 10 minut (temp. 220 stopni Celsjusza)
  7. Smacznego!
    Smacznego!

 

 

 


Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×