Kategorie Słodkości

Po spróbowaniu tych rogalików z nadzieniem i polewą truskawkową, po prostu się w nich zakochałam…

Uwielbiam ciasto francuskie, ponieważ przy jego pomocy i odrobinie kreatywności, można przyrządzić wyśmienity deser. Zawsze warto mieć je w domu.

Dodatkową zaletę ciasta francuskiego stanowi jego plastyczność – bardzo łatwo formować z niego różne kształty.

W tym artykule znajdziesz przepis na wyśmienite rogaliki z ciasta francuskiego z nadzieniem i polewą truskawkową. Kiedy ich spróbowałam, od razu się w nich zakochałam. Są przepyszne!

Przepis znajdziesz poniżej.

Po spróbowaniu tych rogalików z nadzieniem i polewą truskawkową, po prostu się w nich zakochałam...
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Po spróbowaniu tych rogalików z nadzieniem i polewą truskawkową, po prostu się w nich zakochałam...
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Do miski włóż serek śmietankowy, cukier i olejek waniliowy. Dokładnie wymieszaj.
    Do miski włóż serek śmietankowy, cukier i olejek waniliowy. Dokładnie wymieszaj.
  2. Następnie do masy dodaj 120 g truskawek. Ponownie wymieszaj.
    Następnie do masy dodaj 120 g truskawek. Ponownie wymieszaj.
  3. Rozwałkuj ciasto francuskie i powycinaj z niego trójkąty. Do każdego trójkąta nałóż 1 łyżkę nadzienia truskawkowego i zawiń w rogalik.
    Rozwałkuj ciasto francuskie i powycinaj z niego trójkąty. Do każdego trójkąta nałóż 1 łyżkę nadzienia truskawkowego i zawiń w rogalik.
  4. Pamiętaj aby pozaginać końcówki ciasta, aby nadzienie nie wypłynęło na zewnątrz.
    Pamiętaj aby pozaginać końcówki ciasta, aby nadzienie nie wypłynęło na zewnątrz.
  5. Poukładaj rogaliki na blaszce. Za pomocą pędzelka, każdy z nich nasmaruj jajkiem. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 15 minut.
    Poukładaj rogaliki na blaszce. Za pomocą pędzelka, każdy z nich nasmaruj jajkiem. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 15 minut.
  6. W między czasie zajmiemy się przygotowaniem polewy. Do miski włóż 120 g truskawek i ugnieć je za pomocą moździerza.
    W między czasie zajmiemy się przygotowaniem polewy. Do miski włóż 120 g truskawek i ugnieć je za pomocą moździerza.
  7. Następnie do truskawek dodaj cukier puder i dokładnie wymieszaj.
    Następnie do truskawek dodaj cukier puder i dokładnie wymieszaj.
  8. Wyjmij upieczone rogaliki z piekarnika i polej je polewą truskawkową. Jeżeli masz ochotę, możesz także posypać je cukrem pudrem.
    Wyjmij upieczone rogaliki z piekarnika i polej je polewą truskawkową. Jeżeli masz ochotę, możesz także posypać je cukrem pudrem.
  9. Smacznego!
Dzisiaj sobie dogodzimy. Mini-rogaliki z serkiem śmietankowym ...

Dzisiaj sobie dogodzimy ☺️ Mini-rogaliki z serkiem śmietankowym i truskawkami! 😍

Posted by Pyszności on Sunday, May 22, 2016
98239