in

Rolki wołowe z warzywnym trio

Oto genialna przekąska, która nie tylko świetnie smakuje, ale i fajnie się prezentuje. Takie połączenia lubimy najbardziej, a Wy? ☺

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Roztłuczoną polędwicę dopraw do smaku przy pomocy soli i pieprzu. Następnie skropl sosem worcester.
    Roztłuczoną polędwicę dopraw do smaku przy pomocy soli i pieprzu. Następnie skropl sosem worcester.
  2. Na patelni połącz ze sobą czosnek, batata, cukinię oraz czerwoną paprykę. Dopraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
    Na patelni połącz ze sobą czosnek, batata, cukinię oraz czerwoną paprykę. Dopraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
  3. Przy pomocy warzywnej mieszanki stwórz wołowe rulony (jak na zdjęciu poniżej). Podsmaż na patelni.
    Przy pomocy warzywnej mieszanki stwórz wołowe rulony (jak na zdjęciu poniżej). Podsmaż na patelni.
  4. Czas na sos. Ponownie połącz na patelni cebulę szalotkę, cukier brązowy, sos balsamiczny oraz bulion wołowy. I to wszystko.
    Czas na sos. Ponownie połącz na patelni cebulę szalotkę, cukier brązowy, sos balsamiczny oraz bulion wołowy. I to wszystko.
  5. Smacznego!
    Smacznego!