Rolki wołowe z warzywnym trio

Oto genialna przekąska, która nie tylko świetnie smakuje, ale i fajnie się prezentuje. Takie połączenia lubimy najbardziej, a Wy? ☺
Składniki:
Porcje- 10 plastrów polędwica wołowa
- 2 łyżeczki sól
- 2 łyżeczki pieprz
- 3 łyżki sos worcester
- 2 ząbki czosnek
- 1 szt. batat
- 1/2 szt. cukinia
- 1 szt. czerwona papryka
- 1 łyżeczka zioła prowansalskie
- 1/2 szt. cebula szalotka
- 2 łyżki cukier brązowy
- 1/4 szkl. sos balsamiczny
- 1/4 szkl. bulion wołowy
Sposób przygotowania:
- Roztłuczoną polędwicę dopraw do smaku przy pomocy soli i pieprzu. Następnie skropl sosem worcester.
- Na patelni połącz ze sobą czosnek, batata, cukinię oraz czerwoną paprykę. Dopraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
- Przy pomocy warzywnej mieszanki stwórz wołowe rulony (jak na zdjęciu poniżej). Podsmaż na patelni.
- Czas na sos. Ponownie połącz na patelni cebulę szalotkę, cukier brązowy, sos balsamiczny oraz bulion wołowy. I to wszystko.
- Smacznego!
Komentarze