in

Sernik Twix

Poniżej znajdziesz przepis na przyrządzenie pysznego sernika Twix.

Sernik Twix
Sernik Twix
8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje: porcji
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Do miski wsyp mąkę, 2 łyżki cukru, proszek do pieczenia i masło. Posiekaj nożem. Dodaj żółtko i za pomocą dłoni wyrób jednolite ciasto. Uzyskaną masę wyłóż do podłużnej foremki. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190°C i piecz przez 20 minut.
    Do miski wsyp mąkę, 2 łyżki cukru, proszek do pieczenia i masło. Posiekaj nożem. Dodaj żółtko i za pomocą dłoni wyrób jednolite ciasto. Uzyskaną masę wyłóż do podłużnej foremki. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190°C i piecz przez 20 minut.
  2. Do białego sera dodaj 1/2 szklanki cukru, budyń i jajka. Zmiksuj na jednolitą masę. Następnie wlej mleko skondensowane i jeszcze raz krótko zmiksuj. Masę wylej na podpieczone ciasto i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190°C. Piecz przez 15 minut. Po tym czasie zmień temperaturę na 150°C i piecz jeszcze 45 minut. Upieczony sernik pozostaw do ostygnięcia.
    Do białego sera dodaj 1/2 szklanki cukru, budyń i jajka. Zmiksuj na jednolitą masę. Następnie wlej mleko skondensowane i jeszcze raz krótko zmiksuj. Masę wylej na podpieczone ciasto i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190°C. Piecz przez 15 minut. Po tym czasie zmień temperaturę na 150°C i piecz jeszcze 45 minut. Upieczony sernik pozostaw do ostygnięcia.
  3. Masę kajmakową równomiernie rozsmaruj po wierzchu ostudzonego sernika.
    Masę kajmakową równomiernie rozsmaruj po wierzchu ostudzonego sernika.
  4. Do połamanej czekolady mlecznej dodaj olej kokosowy i rozpuścić na parze. Powstałą polewą oblej wierzch oraz boki sernika i pozostaw do zastygnięcia.
    Do połamanej czekolady mlecznej dodaj olej kokosowy i rozpuścić na parze. Powstałą polewą oblej wierzch oraz boki sernika i pozostaw do zastygnięcia.
  5. Gotowy sernik pokrój na kawałki.
    Gotowy sernik pokrój na kawałki.