Wirtualna Polska

Sernik Twix

Sernik Twix

Poniżej znajdziesz przepis na przyrządzenie pysznego sernika Twix.

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Sernik Twix8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Sernik Twix
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje porcji

Sposób przygotowania:

  1. Do miski wsyp mąkę, 2 łyżki cukru, proszek do pieczenia i masło. Posiekaj nożem. Dodaj żółtko i za pomocą dłoni wyrób jednolite ciasto. Uzyskaną masę wyłóż do podłużnej foremki. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190°C i piecz przez 20 minut.
    Do miski wsyp mąkę, 2 łyżki cukru, proszek do pieczenia i masło. Posiekaj nożem. Dodaj żółtko i za pomocą dłoni wyrób jednolite ciasto. Uzyskaną masę wyłóż do podłużnej foremki. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190°C i piecz przez 20 minut.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Do białego sera dodaj 1/2 szklanki cukru, budyń i jajka. Zmiksuj na jednolitą masę. Następnie wlej mleko skondensowane i jeszcze raz krótko zmiksuj. Masę wylej na podpieczone ciasto i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190°C. Piecz przez 15 minut. Po tym czasie zmień temperaturę na 150°C i piecz jeszcze 45 minut. Upieczony sernik pozostaw do ostygnięcia.
    Do białego sera dodaj 1/2 szklanki cukru, budyń i jajka. Zmiksuj na jednolitą masę. Następnie wlej mleko skondensowane i jeszcze raz krótko zmiksuj. Masę wylej na podpieczone ciasto i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190°C. Piecz przez 15 minut. Po tym czasie zmień temperaturę na 150°C i piecz jeszcze 45 minut. Upieczony sernik pozostaw do ostygnięcia.
  3. Masę kajmakową równomiernie rozsmaruj po wierzchu ostudzonego sernika.
    Masę kajmakową równomiernie rozsmaruj po wierzchu ostudzonego sernika.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Do połamanej czekolady mlecznej dodaj olej kokosowy i rozpuścić na parze. Powstałą polewą oblej wierzch oraz boki sernika i pozostaw do zastygnięcia.
    Do połamanej czekolady mlecznej dodaj olej kokosowy i rozpuścić na parze. Powstałą polewą oblej wierzch oraz boki sernika i pozostaw do zastygnięcia.
  5. Gotowy sernik pokrój na kawałki.
    Gotowy sernik pokrój na kawałki.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×