Makaron inaczej, czyli spaghetti z cukinii

Czy spaghetti z cukinii może zastąpić tradycyjną potrawę, która cieszy się ogromną popularnością na całym świecie?



Naszym zdaniem to z pewnością bardzo ciekawa kombinacja, która pozwoli odświeżyć Wasze menu. Tego nie możecie przegapić, bo w końcu nie dość, że warzywne spaghetti, to jeszcze w zielonym wydaniu ?
A skoro już o cukinii mowa, mamy również przepis na pyszne pulpeciki w cukinii.
Składniki:
Porcje- 1 szt. cukinia
- 1/3 szkl. parmezan
- 400 g mięso mielone z indyka
- 1/3 szkl. natka pietruszki
- 2 ząbki czosnek
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
- 1 szt. jajko
- 1/3 szkl. śmietanka 18%
- 2-3 łyżki zielone pesto
Sposób przygotowania:
- W misce połącz ze sobą cukinię podzieloną na drobne paseczki i parmezan. Dokładnie wymieszaj.
- W drugiej misce połącz mięso mielone, natkę pietruszki, czosnek, sól, pieprz oraz jajko. Dokładnie wymieszaj i uformuj pulpety.
- W międzyczasie przygotuj sos ze śmietanki 18% oraz zielonego pesto.
- Przełóż cukinię do formy na muffinki, ułóż pulpety i polej zielonym pesto. Wstaw do piekarnika na 35 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze