Makaron inaczej, czyli spaghetti z cukinii

spaghetti z cukinii przepis

Czy spaghetti z cukinii może zastąpić tradycyjną potrawę, która cieszy się ogromną popularnością na całym świecie?

Naszym zdaniem to z pewnością bardzo ciekawa kombinacja, która pozwoli odświeżyć Wasze menu. Tego nie możecie przegapić, bo w końcu nie dość, że warzywne spaghetti, to jeszcze w zielonym wydaniu ?

A skoro już o cukinii mowa, mamy również przepis na pyszne pulpeciki w cukinii.

Makaron inaczej, czyli spaghetti z cukinii6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Makaron inaczej, czyli spaghetti z cukinii
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą cukinię podzieloną na drobne paseczki i parmezan. Dokładnie wymieszaj.
    W misce połącz ze sobą cukinię podzieloną na drobne paseczki i parmezan. Dokładnie wymieszaj.
  2. W drugiej misce połącz mięso mielone, natkę pietruszki, czosnek, sól, pieprz oraz jajko. Dokładnie wymieszaj i uformuj pulpety.
    W drugiej misce połącz mięso mielone, natkę pietruszki, czosnek, sól, pieprz oraz jajko. Dokładnie wymieszaj i uformuj pulpety.
  3. W międzyczasie przygotuj sos ze śmietanki 18% oraz zielonego pesto.
    W międzyczasie przygotuj sos ze śmietanki 18% oraz zielonego pesto.
  4. Przełóż cukinię do formy na muffinki, ułóż pulpety i polej zielonym pesto. Wstaw do piekarnika na 35 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Przełóż cukinię do formy na muffinki, ułóż pulpety i polej zielonym pesto. Wstaw do piekarnika na 35 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  5. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×