Wegańska pieczeń na święta to nasza najnowsza kombinacja, której nie może zabraknąć na świątecznym stole. Nie tylko ładnie się prezentuje, ale też genialnie smakuje. Po prostu palce lizać!
W szybkim przygotowaniu pysznej pieczeni pomógł nam robot kuchenny marki Philips.
Zobacz także: Mięsny pasztet z koniakiem i orzechami
Składniki:
Porcje- 150 g świeża żurawina
- 1/4 szkl. erytrytol
- 1 szt. cebula
- 500 g pieczarki brązowe
- 2 szt. ząbki czosnku
- 1 szt. jabłko
- 1/2 szkl. czerwona soczewica
- 1/2 szkl. zielona soczewica
- 1/3 szkl. siemię lniane mielone
- 1/2 szkl. mąka migdałowa
- 1 łyżeczka rozmaryn
- 1 łyżeczka tymianek
- 1 łyżeczka sól
- 1 łyżeczka pieprz
- 1 łyżeczka kmin rzymski
Sposób przygotowania:
- W garnku na palniku połącz żurawinę i erytrytol. Gotuj przez kilka minut.
- W robocie kuchennym podziel na mniejsze części brązowe pieczarki i jabłko. Następnie podsmaż mieszankę z urządzenia na maśle i cebuli.
- Ponownie użyj blendera. Tym razem połącz: zieloną i czerwoną soczewicę, mieszankę z patelni, mąkę migdałową, mielone siemię lniane, czosnek, kmin rzymski, sól, pieprz, tymianek oraz rozmaryn.
- Na spodzie umieść mieszankę z żurawiną. Następnie dodaj miks z grzybami.
- Wstaw pieczeń do piekarnika na 40 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Wegańska pieczeń świątecznaŚwięta coraz bliżej, dlatego przychodzimy z kolejną propozycją, którą będziecie mogli wykorzystać już niebawem 👌🎄PRZEPIS 👉 http://www.pysznosci.pl/282622
Posted by Pyszności Fit on Monday, December 16, 2019