Zrazy z chrzanem

zrazy z chrzanem

Zrazy z chrzanem to nasz najnowszy pomysł na pyszne danie dla całej rodziny. Świetnie sprawdzi się również w roli wielkanocnego obiadu. Ślinka cieknie od samego patrzenia 🥰

Całe danie przygotowaliśmy przy pomocy sprzętów marki Peter Cook z linii Pro Line. Sprzęty tej marki kupisz wyłącznie w sieci sklepów PEPCO.

Zobacz także: Gulasz z indyka z makaronem

Zrazy z chrzanem4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Zrazy z chrzanem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Farsz
Pozostałe składniki
Dodatki

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania farszu. W tym celu połącz ze sobą: tarty chrzan, żółtka, suszone śliwki, natkę pietruszki, namoczoną w mleku bułkę, sól, pieprz oraz suszony majeranek. Dokładnie wymieszaj i po chwili dodaj jeszcze bułkę tartą.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania farszu. W tym celu połącz ze sobą: tarty chrzan, żółtka, suszone śliwki, natkę pietruszki, namoczoną w mleku bułkę, sól, pieprz oraz suszony majeranek. Dokładnie wymieszaj i po chwili dodaj jeszcze bułkę tartą.
  2. Przy pomocy tłuczka rozbij plastry szynki wieprzowej. Po czym dopraw mięso solą i pieprzem.
    Przy pomocy tłuczka rozbij plastry szynki wieprzowej. Po czym dopraw mięso solą i pieprzem.
  3. Na środku każdego elementu ułóż trochę farszu, po czym zwiń w roladkę. Następnie obtocz w mące...
    Na środku każdego elementu ułóż trochę farszu, po czym zwiń w roladkę. Następnie obtocz w mące...
  4. ...i obsmaż z każdej strony w głębokim garnku.
    ...i obsmaż z każdej strony w głębokim garnku.
  5. Po chwili dodaj bulion drobiowy, liście laurowe oraz ziele angielskie. Duś pod przykryciem ok. 40 minut.
    Po chwili dodaj bulion drobiowy, liście laurowe oraz ziele angielskie. Duś pod przykryciem ok. 40 minut.
  6. W międzyczasie ugotuj w rondelku w osolonej wodzie kaszę.
    W międzyczasie ugotuj w rondelku w osolonej wodzie kaszę.
  7. Wróć do zrazów. Aby zagęścić sos, połącz chochlę wywaru z garnku z mąką ziemniaczaną oraz wodą. Następnie dodaj mieszankę do garnka.
    Wróć do zrazów. Aby zagęścić sos, połącz chochlę wywaru z garnku z mąką ziemniaczaną oraz wodą. Następnie dodaj mieszankę do garnka.
  8. Gotowe zrazy podawaj z kaszą i sosem. Smacznego!
    Gotowe zrazy podawaj z kaszą i sosem. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×