Pascha wielkanocna

Wielkanocna pascha- Pyszności
Pascha wielkanocna gości na naszych świątecznych stołach co roku. Dziś pokażemy Ci, jak ją przygotować w prosty i szybki sposób.



Do przygotowania naszej pasty wykorzystaliśmy blender próżniowy marki Philips.
Zobacz także: Jajka faszerowane na 3 sposoby
Składniki:
Porcje- 500 g twaróg tłusty
- 4 szt. żółtka
- 1/2 szkl. cukier
- 40 g masło
- 250 ml śmietanka 30% ciepła
- 1/2 szkl. rodzynki sułtańskie
- 1/2 szkl. rodzynki złote
- 1/2 szkl. suszone figi
- 1/2 szkl. orzechy włoskie
Sposób przygotowania:
- Umieść w misce następujące składniki: rodzynki sułtańskie i złote oraz suszone figi. Następnie zalej wrzątkiem i odstaw na 15 minut.
- W międzyczasie połącz w blenderze: żółtka, cukier, twaróg, masło i ciepłą śmietankę.
- Powstałą mieszankę połącz z wcześniej przygotowanymi owocami i posiekanymi orzechami.
- Teraz przygotuj naczynie z otworami. My wykorzystaliśmy tutaj doniczkę, do której włożyliśmy gazę.
- Następnie przełóż doniczkę do miski. Zaś w otworze z gazą umieść mieszankę serową z bakaliami.
- Od góry dociśnij całość przy pomocy talerzyka i słoika. Tak zabezpieczoną paschę wstaw do lodówki na całą noc.
- Po wyjęciu paschy z doniczki udekoruj ją przy pomocy bakalii. Smacznego!
Komentarze