PrzepisDeseryPascha wielkanocna

Pascha wielkanocna

Wielkanocna pascha- Pyszności
Wielkanocna pascha- Pyszności
Pyszności
01.03.2021 17:00, aktualizacja: 08.03.2024 10:14

Pascha wielkanocna gości na naszych świątecznych stołach co roku. Dziś pokażemy Ci, jak ją przygotować w prosty i szybki sposób.

Do przygotowania naszej pasty wykorzystaliśmy blender próżniowy marki Philips.

Składniki:

  1. 500 g twaróg tłusty
  2. 4 szt. żółtka
  3. 1/2 szkl. cukier
  4. 40 g masło
  5. 250 ml śmietanka 30% ciepła
  6. 1/2 szkl. rodzynki sułtańskie
  7. 1/2 szkl. rodzynki złote
  8. 1/2 szkl. suszone figi
  9. 1/2 szkl. orzechy włoskie

Sposób przygotowania:

1. Umieść w misce następujące składniki: rodzynki sułtańskie i złote oraz suszone figi. Następnie zalej wrzątkiem i odstaw na 15 minut.

Obraz

2. W międzyczasie połącz w blenderze: żółtka, cukier, twaróg, masło i ciepłą śmietankę.

Obraz

3. Powstałą mieszankę połącz z wcześniej przygotowanymi owocami i posiekanymi orzechami.

Obraz

4. Teraz przygotuj naczynie z otworami. My wykorzystaliśmy tutaj doniczkę, do której włożyliśmy gazę.

Obraz

5. Następnie przełóż doniczkę do miski. Zaś w otworze z gazą umieść mieszankę serową z bakaliami.

Przygotowanie paschy wielkanocnej - Pyszności
Przygotowanie paschy wielkanocnej - Pyszności

6. Od góry dociśnij całość przy pomocy talerzyka i słoika. Tak zabezpieczoną paschę wstaw do lodówki na całą noc.

Obraz

7. Po wyjęciu paschy z doniczki udekoruj ją przy pomocy bakalii. Smacznego!

Pascha Wielkanocna - Pyszności
Pascha Wielkanocna - Pyszności
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także