×

Wegetariańska a’la lasagne przekładana tortillą

Wegetariańska a’la lasagne w naszym wykonaniu ma w sobie m.in. tortillą. Wiemy to nietypowe połączenie, ale naprawdę warto jej skosztować ? Będzie kolorowo, zdrowo i oryginalnie ?

Zobacz także: Kotlety mielone z sosem grzybowym

Wegetariańska lasagne przekładana tortillą4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Wegetariańska lasagne przekładana tortillą
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Podstawowe składniki
Sos

Sposób przygotowania:

  1. W blenderze połącz ze sobą: pomidorki w kawałkach, chili, kmin rzymski, suszony czosnek i oregano, sól oraz pieprz. Dokładnie zblednuj.
    W blenderze połącz ze sobą: pomidorki w kawałkach, chili, kmin rzymski, suszony czosnek i oregano, sól oraz pieprz. Dokładnie zblednuj.
  2. Na patelni podsmaż następujące składniki: olej roślinny, cebulę, czerwoną paprykę i czosnek.
    Na patelni podsmaż następujące składniki: olej roślinny, cebulę, czerwoną paprykę i czosnek.
  3. Jako kolejne składniki dodaj: świeży szpinak, kukurydzę, czarną fasolę, sól i pieprz. Ponownie dokładnie wymieszaj.
    Jako kolejne składniki dodaj: świeży szpinak, kukurydzę, czarną fasolę, sól i pieprz. Ponownie dokładnie wymieszaj.
  4. W formie do pieczenia rozprowadź wcześniej przygotowany sos. Następnie ułóż tortille i ponownie dodaj kolejną porcję sosu. Na wierzchu ułóż część warzyw z patelni.
    W formie do pieczenia rozprowadź wcześniej przygotowany sos. Następnie ułóż tortille i ponownie dodaj kolejną porcję sosu. Na wierzchu ułóż część warzyw z patelni.
  5. Stwórz kilka warstw. Na wierzchu posyp żółtym serem. Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Stwórz kilka warstw. Na wierzchu posyp żółtym serem. Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!
    Smacznego!
 

Pyszności

Z miłości do Pyszności <3

Wybrane dla Ciebie

kolorowa lasagne warzywna

Kolorowa warzywna lasagne

Kolorowa warzywna lasagne z sezonowych warzyw to „must have” ostatnich dni. Takiej kombinacji smakowej nie możesz po prostu przegapić 😍 Kolorowe warstwy do naszej lasagne przygotowaliśmy w robocie kuchennym marki Philips. Zobacz także: Zakręcona zapiekanka warzywna

Wegetariańska lasagne

Z okazji Dnia bez Mięsa przygotowaliśmy dla Ciebie wegetariańską lasagne, która stała się hitem w naszej kuchni. Kiedy ją robimy, znika z talerzy w mgnieniu oka ❤️ Do przygotowania pysznego dania użyliśmy roślinne mielone a’la wołowe marki Dobra Kaloria. Produkt ten jest w 100% naturalny,  bez dodatku konserwantów, barwników, glutaminianu oraz fosforanów.  

przepis na lasagne z pulpetami

Przepis na lasagne z pysznymi pulpetami

Przepis na lasagne może zaskakiwać i oto najlepszy dowód. Tym razem kultowe danie połączyliśmy ze smacznymi pulpetami z mięsa wołowego. W końcu jak szaleć, to na całego ❤️ Zobacz także: Fajitas z kurczakiem

Przepis na lasagne w 3 kolorach z piekarnika

Przepis na lasagne zawsze się przyda. A nasza dzisiejsza propozycja łączy w sobie aż 3 kolory. Takiej kombinacji nie możesz przegapić ? Zobacz także: Zapiekanka makaronowa a’la carbonara

Jak zrobić lazanie – dokładna instrukcja krok po kroku

Lazania lub lasagne to włoskie danie z płatami makaronu, sosem mięsnym, beszamelowym posypane startym serem. Lazania to jedno z popularniejszych dań, które często można spotkać nie tylko we włoskich restauracjach. Dzisiaj kilka słów o tym, jak zrobić lazanie idealną. Sos bolognese – od czego zacząć Przede wszystkim do przygotowania lazanii będziesz potrzebować: specjalnych, płaskich płatów […]

zamknij